Elementor vs. Elementor Pro thumbnail

Elementor vs. Elementor Pro: Welke moet je kiezen? (2022)

Elementor vs. Elementor pro: welke moet je kiezen? (2022)

Als je de Elementor page builder plugin al een tijdje gebruikt, vermoed ik dat er een vraag is die je jezelf de laatste tijd hebt gesteld.

“Blijf ik bij de gratis versie van Elementor of upgrade ik naar Elementor Pro?”

Ik begrijp het. Elementor is een gebruiksvriendelijke pagina builder met drag en drop functionaliteit waarmee je eenvoudig fantastische WordPress websites kunt bouwen. Het biedt onbeperkte ontwerpmogelijkheden en de gratis versie werkt prima.

Maar net als bij alles wat er is, bereik je een punt waarop je meer wilt.

Elementor Pro geeft je meer opties om je workflow te versnellen. Hoewel er bijvoorbeeld altijd een workaround is, is het maken van pop-ups met Elementor Pro veel eenvoudiger. Wil je een geanimeerde tekst of kop toevoegen? Dat kan ook!

Ook op een meer technisch niveau, als je wat aangepaste CSS wilt toevoegen, kun je met de Pro-versie dit snel en gemakkelijk doen.

Er is veel dat je kunt doen met de gratis versie van Elementor en nog veel meer dat je kunt doen als je eenmaal een upgrade naar de Pro-versie hebt uitgevoerd. Wat is precies het verschil en moet je investeren in Elementor Pro?

Dat is precies waar ik je in deze blog mee wil gaan helpen. Ik ga al deze vragen beantwoorden om jou te helpen beslissen of je het volgende project de gratis versie of de Pro versie van Elementor zal gebruiken.

Inhoudsopgave

Elementor vs. Elementor pro: de belangrijkste verschillen

Kort gezegd zijn dit de verschillen:

Feature Elementor Elementor Pro
Drag & Drop editor
Widgets 30 90+
Theme builder
Premium support
Mobiel bewerken
300+ Pro templates & blokken
Geanimeerde koppen
404 pagina
Action After Submit & Redirect
Aangepaste CSS
Archiefpagina
Aangepaste lettertypen (fonts) en Adobe TypeKit
Call To Action Widget
Contactformulieren
Display voorwaarden
Flip box
Form widget
Header en footer
Login form
Popup builder
Sliders & carousels
Scrolling effecten
Sticky elementen
Social buttons & integraties
Social proof widgets
Thema elementen
Sticky header
Single post
Role manager
Subscription forms

Wanneer je upgrade naar Elementor Pro, krijg je technisch gezien enkele extra Elementor-add-ons voor de bestaande gratis plugin. Dat is het! Al het andere blijft hetzelfde.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken of de upgrade je website kapot maakt of andere gevolgen heeft. Het komt helemaal goed!

Hoewel ik alle Pro-functies iets later in dit artikel zal bespreken, wil ik beginnen met het noemen van de belangrijkste verschillen tussen de gratis en Pro-versie van Elementor.

Elementor pro voegt meer widgets en functies toe

Als je de gratis versie van Elementor hebt gebruikt, ben je waarschijnlijk gewend aan de volgende widgets.

Elementor gratis widgets - Elementor vs. Elementor Pro

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg opties om te gebruiken!

Upgraden naar de Pro versie verhoogt het aantal widgets dat je kunt gebruiken. De onderstaande afbeelding geeft de extra professionele functies weer die beschikbaar worden gemaakt wanneer je upgrade naar de Pro versie.

Je hebt niet perse al deze widgets nodig om geweldig ogende pagina’s te maken, maar ze kunnen helpen om meer functionele ontwerpen en pagina’s te maken of het proces te versnellen.

Bovendien, door de Elementor Pro-versie te gebruiken, heb je ook minder plugins van 3e partijen nodig.

Met de Formulier Widget kun je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit je Elementor scherm aangepaste formulieren maken in plaats van een formulier plugin (zoals Contact Form 7) te gebruiken. Op dezelfde manier kun je met de Posts widget de nieuwste blogberichten in een grid weergeven.

Alleen al hier vermijd je de noodzaak om twee afzonderlijke plugins te installeren.

Bovendien, als je een WooCommerce shop hebt, zal je dol zijn op de toevoeging van enkele WooCommerce specifieke widgets.

Elementor pro widgets - Elementor vs. Elementor Pro

Elementor pro ontgrendelt de volledige template bibliotheek

Elementor wordt geleverd met een uitgebreide template bibliotheek, maar de meeste zijn beperkt tot Elementor Pro.

Met Elementor Pro kun je elke afzonderlijke pagina template en elk blok in de bibliotheek gebruiken.

Elementor pro template bibliotheek - Elementor vs. Elementor Pro

Hoewel dit een voordeel is, kun je tal van extra sjablonen vinden voor de gratis versie van Elementor zonder Elementor Pro aan te schaffen.

Elementor pro’s visual form builder

Ik heb dit eerder al genoemd, waar je onnodig externe plugins van derden kan verwijderen. Welnu, de Form Builder die je bij Elementor Pro krijgt, is zeker het vermelden waard.

Formulieren zijn een belangrijk onderdeel van elke website. Of het nu gaat om een persoonlijke website, een zakelijke website of een webshop. Formulieren helpen je bezoekers om contact met je op te nemen en helpen je op hun beurt leads te verzamelen.

Met de Form Builder voor drag en drop van Elementor Pro kun je eenvoudig formulieren maken.

Bouw binnen enkele minuten prachtige online contactformulieren. Je kunt elk aspect van de layout beheren en al jouw formulier inzendingen kunnen rechtstreeks vanuit het Elementor dashboard worden beheerd.

Wil je een formulier met meerdere stappen maken? Je weet wel, degene waarbij je gegevens vastlegt in een paar stappen?

Elementor pro Visual Form Builder - Elementor vs. Elementor Pro

Maak eenvoudig meerstaps formulieren en verbeter de gebruikerservaring met de Elementor Pro Form Builder optie.

Bovendien kun je je online formulieren ook integreren met meer dan 30 marketing- en automatiseringstools, zoals Zapier, MailChimp, ActiveCampaign en HubSpot.

verbeterde aanpassingen met behulp van de Elementor pro theme builder

Met behulp van de Elementor-thema bouwer kan je elk element van jouw WordPress website beheren.

Van het ontwerpen van aangepaste kop- en voetteksten tot afzonderlijke pagina’s en afzonderlijke berichten, je kunt ze allemaal gemakkelijk aanpassen.

Elementor pro thema bouwer - Elementor vs. Elementor Pro

Het beste is dat je ze allemaal visueel kunt ontwerpen zonder te weten hoe je moet coderen, ongeacht het WordPress thema dat je gebruikt.

Met de WooCommerce builder van Elementor kun je ook de layout van jouw online winkel aanpassen. Zorg ervoor dat je het Elementor WooCommerce compatible thema gebruikt om het jou gemakkelijk te maken.

Wil je creatief aan de slag met je 404-pagina’s? Nou, dat is gemakkelijk met de Pro-versie.

Als je alles met Elementor wilt bouwen, is dat een krachtige reden om voor Elementor Pro te kiezen.

Betekenen al die nieuwe functies dat je Elementor Pro nodig hebt? Het hangt er vanaf…

Elementor pro kosten

We weten nu dat de Elementor Pro-versie wordt geleverd met veel extra functies en widgets om jouw workflow te verbeteren. Het komt wel met een prijskaartje.

Hoewel er een variatie in de prijs is, komt het puur neer op het aantal licenties dat je nodig hebt en het soort ondersteuning dat je zoekt.

Elementor pro kosten - Elementor vs. Elementor Pro

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de verschillende Pro versies.

Pro plannen Essential Expert Studio Agency
Prijs (per jaar) $49 $199 $499 $999
Prijs (per jaar) $49 $199 $499 $999
Aantal website licenties 1 25 100 1000
Support Premium Premium VIP VIP

Op basis van de bovenstaande gegevens is het vrij duidelijk dat als je aan slechts één website werkt, je voor het Essential-abonnement kiest.

Als je aan meerdere websites werkt en Elementor Pro voor allemaal nodig hebt, selecteer dan een abonnement op basis van wat je nodig hebt.

je zult waarschijnlijk in orde zijn met de gratis versie van Elementor als...

Als deze punten op jouw van toepassing zijn, zul je waarschijnlijk blij zijn met alleen de gratis versie.

Jij:

 • wilt gewoon wat eenvoudige maar mooie inhoud ontwerpen. Dat wil zeggen, je hebt geen geavanceerde widgets zoals prijstabellen of formulieren nodig.
 • werk niet vaak met aangepaste CSS. Je kunt nog steeds aangepaste CSS-klassen en ID’s toevoegen, je mist gewoon de live code-editor voor individuele widgets en secties.
 • gebruikt al een flexibel thema. In goede WordPress theme’s kan bijvoorbeeld een deel van de functionaliteit geboden worden die je in Elementor Pro zou krijgen, zoals de mogelijkheid om een sticky header te bouwen.

je moet zeker Elementor pro kopen als…

Als deze punten op jou van toepassing zijn, wil je waarschijnlijk Elementor Pro kopen.

Jij:

 • van plan bent om meer complexe content en landingspagina’s te bouwen. De extra widgets zijn erg handig als je buiten de basispagina’s komt.
 • WooCommerce gebruikt. WooCommerce widgets geven je een hoop flexibiliteit.
 • houd van je eigen CSS gebruiken. Als je CSS rechtstreeks aan widgets en secties kan toevoegen, kunt je jouw workflow echt versnellen dan wanneer je dit via een externe plugin moet doen, of via andere pagina’s in je thema.
 • je hele thema wilt bouwen via Elementor. Vergeet niet om nog steeds een goed thema te kiezen, zelfs als je de thema bouwer van Elementor gebruikt.
 • graag toegang hebt tot alle templates. Nog steeds handig, ook al kun je Starter templates gebruiken met de gratis versie van Elementor.
 • dezelfde widgets op meerdere pagina’s wilt hergebruiken. Global widgets worden je beste vriend!

Elementor pro Belangrijkste kenmerken

Ik heb eerder al het belangrijkste verschil tussen de gratis versie van Elementor en de Pro versie benoemd. Ik ga nu in op enkele van de extra hoofdfuncties van Elementor Pro.

Full Theme Building functionaliteit

Post Builder

Met Elementor’s Theme Builder kun je jouw templates voor enkele berichten helemaal opnieuw ontwerpen. Met Elementor Pro kun je prachtige blog posts ontwerpen.

Wil je verschillende layouts gebruiken voor verschillende blogposts?

Bijvoorbeeld, bij het gebruik verschillende templates voor een blogpost, review post, product post, etc. Met de aangepaste templates voor één bericht die je maakt, kun je precies dat doen.

Met Elementor Pro kunt je jouw blogpost templates bouwen met behulp van dynamische widgets. Op deze manier worden al jouw dynamische widgets, wanneer je een blogpost maakt, gevuld met de daadwerkelijke website content.

Header Footer builder

Elementor Pro biedt volledige flexibiliteit en controle om de kop- en voettekst gebieden van jouw website visueel te ontwerpen. Dit omvat de sticky header en meer dan 25 gloednieuwe header-footer-blokken die volledig compatible zijn met vrijwel elk WordPress thema.

Om je kop- en voettekst te bewerken, ga je vanuit jouw WordPress dashboard naar Templates > Theme Builder. Voeg een nieuwe template toe voor je kop- of voettekst.

Je kunt kiezen uit een vooraf gebouwd template voor koptekst (of voettekst) of er eentje helemaal opnieuw bouwen. Als je klaar bent met het maken van jouw koptekst (of voettekst), kun je kiezen waar je deze wilt weergeven, wat standaard op de hele website is.

Zo eenvoudig is het om aangepaste headers te maken met Elementor.

WooCommerce store builder

Met Elementor WooCommerce store builder kun je elk onderdeel van jouw online winkel aanpassen. Je kunt visueel jouw single productpagina, archief productpagina en andere winkelpagina’s maken, ongeacht het WordPress thema dat je gebruikt.

Versleep de WooCommerce widgets om jouw winkel aan te passen zoals jij dat wilt.

Enkele van de widgets die je voor jouw productpagina kunt gebruiken, zijn:

 • Toevoegen aan winkelwagentje
 • Productprijs
 • Product titel en beschrijving
 • Upsells
 • Productbeoordeling
 • Breadcrumbs
 • Productvoorraad

En nog veel meer.

Je kunt ook gebruikmaken van enkele vooraf gemaakte templates om aangepaste winkel elementen te maken.

Popup builder

De Popup builder is een Elementor Pro functie. Met deze functie kun je elk soort popup maken. Van lead capture-formulieren, aankondigingen, abonnementsformulieren, advertentiebanners, etc.

Elementor biedt kant-en-klare popup templates die je in projecten kunt gebruiken. Je kan ervoor kiezen om de popup op specifieke pagina’s weer te geven met behulp van bepaalde vooraf gedefinieerde parameters en triggers.

Elementor popup builder - Elementor vs. Elementor Pro

Je kunt bijvoorbeeld een popup weergeven nadat een pagina volledig is geladen. Je kunt ook een popup weergeven op basis van een actie van de klant, zoals een klik op een knop.

Met Elementor Pro kun je er ook voor kiezen om jouw popup weer te geven als volledig scherm, inschuifbaar of bovenaan of onderaan de pagina.

Integraties

Met Elementor Pro kun je jouw favoriete marketing- en CRM-tools naadloos integreren met je website. Van e-mailmarketing tools tot WordPress plugins van derden en sociale netwerken, Elementor biedt je een complete set integraties.

Hier is een gedeeltelijke lijst van enkele van de mogelijke integraties met Elementor Pro.

Marketing tools

 • AWeber
 • Moosend
 • ActiveCampaign
 • ConvertKit
 • HubSpot
 • MailChimp
 • Sendinblue
 • Zapier

Sociale netwerken

 • Google Maps
 • Facebook SDK
 • Slack
 • SoundCloud
 • Spotlight
 • Vimeo
 • YouTube

WordPress plugins

 • LearnDash
 • MemberPress
 • Rank Math
 • Toolset
 • Tutor LMS
 • WooCommerce
 • Yoast

Premium Support

Elementor biedt ondersteuning aan al zijn gebruikers. Ze hebben een toegewijd ondersteuningsteam, artikelen, kennisbank en tutorial video’s. Dit alles kan helpen bij het oplossen van jouw page builder gerelateerde problemen.

Elementor premium support - Elementor vs. Elementor Pro

Extra hulp nodig? Elementor Pro-gebruikers genieten van premium 24/7 ondersteuning, waarbij jouw vragen binnen een dag worden beantwoord.

Er is ook VIP-ondersteuning waar je live kunt chatten met het ondersteuningsteam en binnen 30 minuten reacties op je tickets krijgt.

andere belangrijke Elementor pro-functies

aangepaste lettertypen en Adobe TypeKit

Als alle bovenstaande functies je niet enthousiast maakten, is hier nog een reden om te overwegen om te upgraden naar Elementor Pro.

Met Elementor Pro kun je jouw eigen aangepaste lettertypen en Typekit-lettertypen aan jouw projecten toevoegen. Maak bovendien verbinding met Adobe Fonts en kies uit honderden Google Fonts.

Wil je pictogrammen gebruiken en je eigen SVG-bestanden uploaden? Dat is allemaal mogelijk met de Pro-versie. Je krijgt ook rechtstreeks vanuit je Font Awesome Pro-licentie toegang tot meer dan 5.300 geweldige pictogrammen.

Bewegingseffecten en muis animaties

Elementor Pro’s Motion Effects is een krachtige toolset die helpt bij het creëren van fantastische bewegingseffecten en muis animaties.

Enkele van de effecten die je kunt maken met Elementor Pro zijn:

 • 3D kantelen (3D tilt)
 • Vervagen (Blur) 
 • Horizontaal scrollen 
 • Mouse track 
 • Parallax effect 
 • Draaien 
 • Schalen 
 • Transparantie

Webontwerpers hoeven geen aangepaste code en externe bibliotheken op te nemen om animaties en bewegingseffecten toe te voegen met behulp van deze effecten. 

Ga je gang en breng je site tot leven met deze krachtige animaties!

Globale widgets

Globale widgets zullen je veel tijd besparen als je van plan bent dezelfde widget op meerdere pagina’s opnieuw te gebruiken.

Net als bij het opslaan van een widget als template, kun je hetzelfde ontwerp snel opnieuw gebruiken… maar met een twist.

Als je in de toekomst ooit een globale widget wilt bijwerken, worden alle wijzigingen die je aanbrengt automatisch naar elke instantie van die globale widget gepusht.

Live aangepaste CSS

Terwijl je met de gratis versie van Elementor aangepaste CSS-klassen en ID’s kunt toevoegen, kun je met Elementor Pro direct CSS-stijlen toevoegen aan individuele widgets of secties.

Elementor live aangepaste css - Elementor vs. Elementor Pro

Als je graag jouw eigen aangepaste CSS gebruikt, is dit een aanzienlijke productiviteitsverhoging.

Elementor vs. Elementor pro: het zou geen moeilijke kwestie moeten zijn

Omdat Elementor Pro een add-on is voor Elementor, hoef je je nu niet druk te maken over het nemen van deze beslissing.

Begin gewoon met de gratis versie van Elementor en kijk of deze aan jouw behoeften kan voldoen. Als je je ooit beperkt voelt, kun je upgraden naar Elementor Pro door gewoon de Elementor Pro plugin te downloaden – er is geen configuratieproces en je verliest niets van je werk.

Hulp nodig met je website, of liever de hele website uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij jouw website, of wil je toch liever je hele website uitbesteden? Neem dan contact met mij op! Dan gaan we samen de uitdaging aan om voor jou een toekomstbestendige, efficiënte website te bouwen!

Hoe stel je WooCommerce in thumbnail
Vorige blog

Hoe stel je WooCommerce in? – Stap voor stap tutorial voor beginners!

Volgende blog

Hoe maak je contactformulieren met Elementor (gratis en betaalde methodes)

Hoe maak je contactformulieren in Elementor
Cookies
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
accepteren meer info