Rank Math review thumbnail

Rank Math Review | De beste SEO plugin voor WordPress in 2022!

Rank Math review | de beste seo plugin voor WordPress in 2022!

Rank Math is een van de meest bekende en populaire WordPress plugins voor SEO (Search Engine Optimization) met meer dan 1 miljoen downloads en een beoordeling van 4,9 sterren. Laten we in deze gedetailleerde Rank Math review alle belangrijke kenmerken van Rank Math bekijken, de prijzen en hoe het concurreert met zijn concurrenten zoals Yoast.

Inhoudsopgave

wat is Rank Math?

Rank Math is een complete WordPress SEO plugin die alle best practices van SEO combineert in één pakket om je te helpen jouw website eenvoudig te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Het is een geweldige optie voor zowel beginners als experts, met gebruiksvriendelijke functies om je te helpen je rankings te verbeteren en talloze geavanceerde opties voor ervaren gebruikers.

Rank Math werd voor het eerst gelanceerd in 2018 en groeide snel uit tot een van de beste WordPress plugins voor SEO. Het is dus een relatief nieuwe SEO plugin, maar heeft zichzelf bewezen als een geweldige plugin om WordPress websites te optimaliseren voor zoekmachines.

Wat ik een erg positief punt aan Rank Math vind, is dat de meeste belangrijke functies gratis beschikbaar zijn in vergelijking met de functies die alleen beschikbaar zijn in de betaalde versie van zijn concurrenten, zoals Yoast SEO.

Rank Math heeft enorm veel functies! De plugin bevat 80+ functies die je helpen je website te optimaliseren voor SEO, en hoger te scoren in de zoekmachines. 

Ik ga echter niet alle functies doornemen, maar alleen de belangrijke functies die het vermelden waard zijn.

Ik verdeel dit in twee delen. Het eerste deel richt zich op de functies die Rank Math onderscheidt van de andere SEO plugins. In het tweede gedeelte zal ik enkele algemene SEO functies bespreken die ook zijn te vinden in de andere SEO plugins.

features die uniek zijn voor Rank Math

Zoals jullie allemaal weten, is Rank Math een van de populairste en meest gedownloade SEO plugins voor WordPress. Een reden die deze plugin in korte tijd zo populair heeft gemaakt, zijn de functies die de plugin biedt die simpelweg niet te vinden zijn op andere SEO plugins. 

Ik ga je deze onderscheidende functies laten zien!

1. Eenvoudige / geavanceerde modus

Rank Math Eenvoudige of geavanceerde modus - Rank Math review

De eerste optie is eenvoudig/geavanceerde modus. In tegenstelling tot andere SEO plugins, scheidt Rank Math de opties in het dashboard voor nieuwe beginnende gebruikers en geavanceerde gebruikers. Er is een kleine schakelaar die schakelt tussen de eenvoudige en geavanceerde modus.

In de eenvoudige modus optimaliseert de plugin de SEO van jouw website voor de beste standaard. Je kan gewoon wat basisinformatie aanpassen als je dat wilt.

In de geavanceerde modus krijg je volledige controle over de plugin en heb je de mogelijkheid om elke optie die de plugin biedt aan te passen.

Plugin versie: Gratis

2. Geavanceerde analyses

Rank Math Geavanceerde analyses - Rank Math review

Rank Math biedt een goede integratie met Google Analytics en Google Search Console en hierdoor biedt het verschillende nuttige gegevens om de prestaties van jouw website te analyseren.

Er zijn veel statistieken om jou informatie te geven, zodat je kunt kijken hoe jouw website presteert, maar onthoud dat alleen de basisgegevens beschikbaar zijn in de gratis versie.

Plugin versie: Gratis (beperkt)

3. Google Analytics 4 integratie

Onlangs heeft Google aangekondigd dat ze hun universele analyse zullen stopzetten en dat alleen Google Analytics 4 beschikbaar zal zijn. De wijziging gaat in per 1 juli 2023.

Google Analytics 4 is niets anders dan een geavanceerde versie van de universele analyse met meer ingebouwde gegevens en machine learning.

Rank Math biedt een goede integratie met Google Analytics 4 en haalt de gegevens van Google op om op jouw SEO dashboard te tonen. Dit zal je helpen jouw site beter te begrijpen en de nodige stappen te ondernemen om deze te verbeteren.

Bovendien kun je de analyses en zoekprestaties van afzonderlijke berichten of pagina’s bekijken.

Op dit moment is er geen andere SEO plugin die Google Analytics 4 ondersteunt en Rank Math is de eerste die dit doet.

Over het algemeen bevat de Rank Math analyse de volgende statistieken:

 • Rank tracker
 • Optimalisatie score
 • Winnende en verliezende keywords
 • Algemeen rapport met totaal aantal keywords, gemiddelde positie, zoekverkeer en impressies
 • Winnende en verliezende berichten
 • Filters om statistieken op te nemen of uit te sluiten
 • Gegevens sorteren
 • en nog veel meer!

Plugin versie: Pro

4. Email rapportages

Rank Math Email rapportages - Rank Math review

Het is erg belangrijk om op de hoogte te blijven van jouw website en de prestaties ervan. 

Rank Math stuurt je maandelijks SEO rapportages met jouw analyses. Deze rapporten geven je informatie over de prestaties van jouw website op SEO gebied. 

In de gratis versie van Rank Math kun je je aanmelden voor de maandelijkse rapporten met beperkte statistieken.

Wanneer je upgrade naar de pro versie kun je zelf kiezen wanneer je de rapportages ontvangt, bijvoorbeeld wekelijks of elke 2 weken. Ook krijg je meer statistieken te zien!

De rapportage bevat onder andere de volgende informatie:

 • Totaal aantal impressies, klikken en keywords
 • Gemiddelde zoekpositie
 • Top 5 winnende en verliezende keywords
 • Top 5 winnende en verliezende berichten

Plugin versie: Gratis (beperkt)

5. Bericht analyse

Rank Math Bericht analyse - Rank Math review

Rank Math kan je voor elke post afzonderlijk een diepgaand SEO rapport laten zien. 

Dit is uitermate handig om de prestaties van elk bericht afzonderlijk te controleren en de nodige actie te ondernemen om ze te verbeteren.

Op het bericht analytics dashboard wordt de content score en de SEO score van de berichten getoond met alle essentiële data. Bovendien geeft de plugin je ook suggesties om de score te verbeteren.

Het dashboard bevat onder andere het volgende:

 • Content en SEO score
 • Paginasnelheid (desktop en mobiel)
 • Primair keyword en schematype van het bericht
 • Huidige index status (of het bericht is geïndexeerd door Google)
 • Suggesties om het bericht te verbeteren
 • Keyword rankings
 • Belangrijke Google Search Console gegevens zoals impressies, verkeer, klikken, CTR en gemiddelde positie
 • Top 5 winnende en verliezende keywords van het bericht

Plugin versie: Pro

6. content AI

Content AI is een kunstmatige intelligentie die je suggesties geeft op basis van het trefwoord dat je invoert om jouw bericht of pagina te optimaliseren voor een hogere positie in de zoekmachines. 

Er zijn verschillende andere zelfstandige tools die je hierbij kunnen helpen, maar een tool die direct is geïntegreerd met je WordPress editor maakt je werk gemakkelijker.

Zodra je een keyword invoert, laat Content AI je het volgende zien.

 • Gerelateerde keywords, vragen en links die kunnen worden opgenomen.
 • Elk gerelateerd keyword bevat de CPC, het volume en de advertentie competities.
 • Voorgesteld aantal woorden, aantal kopteksten, aantal links en zelfs aantal media bestanden.

Content AI is beschikbaar in het gratis abonnement met 5 credits. Je kunt upgraden naar een betaald abonnement voor meer credits of je kunt de credits los kopen.Plugin versie: Gratis (beperkt)

7. Rank tracker

Bij SEO draait alles om het zo hoog mogelijk ranken van jouw website in de zoekresultaten. Een zoekmachine positie kan na verloop van tijd gaan veranderen. Daarom is het belangrijk om dit in de gaten te houden. Rank tracker houdt dit voor jou allemaal bij!

De Rank tracker wordt gebruikt om jouw positie in de zoekresultaten van Google in de loop van de tijd bij te houden. Je kunt van dag tot dag zien hoe goed je pagina’s of berichten het doen in de zoekmachines, en de nodige wijzigingen aanbrengen aan de de content op je website.

Je kunt alle statistieken rechtstreeks vanuit jouw dashboard bekijken, of via de E-mail rapportages.

Plugin versie: Pro

8. Light weight

Dit wordt misschien niet als een functie beschouwd, maar is het vermelden zeker waard. Rank Math is de lichtste SEO plugin die op dit moment beschikbaar is. Dit helpt bij het verbeteren van de algehele prestaties van jouw website. 

Doordat de plugin light weight is zullen je pagina’s sneller laden, en dit bevordert ook weer de positie in de zoekmachines!

Dus het hebben van Rank Math kan de snelheid en prestaties van uw site technisch verbeteren.

Plugin versie: Gratis

Rank Math features

Laten we het hebben over wat je kunt verwachten van Rank Math. Rank Math heeft tal van functies en opties om je te helpen bij het opzetten en optimaliseren van jouw site voor zoekmachines. 

Deze opties zijn ook beschikbaar in andere SEO plugins. Ik laat je enkele van de meeste belangrijke features zien!

1. SEO audit

Rank Math SEO audit - Rank Math review

SEO audits zijn een zeer belangrijk onderdeel van elke SEO strategie en moeten regelmatig worden uitgevoerd.

Het helpt je om te onderzoeken en te bepalen hoe goed jouw website zal presteren in de organische zoekresultaten en om te bepalen of er gebieden zijn die verbeterd moeten worden. 

Het doel van een SEO audit is om on-page SEO mogelijkheden te identificeren om de positie in de zoekmachines te verbeteren.

Rank Math heeft een ingebouwde SEO audit die je een diepgaande analyse geeft van de SEO score van jouw website. De score is van 1 tot 100. 

De auditresultaten worden gepresenteerd in een duidelijk en gemakkelijk te begrijpen format, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over hoe je de SEO van jouw website kunt verbeteren.

Volgens de documentatie van Rank Math gebruikt de tool 40 factoren om een website te analyseren en geeft op basis daarvan aanbevelingen.

Plugin versie: Gratis

2. Redirection Manager

Rank Math Redirection manager - Rank Math review

Redirection Manager is een krachtige tool waarmee je redirects kunt maken en beheren. Redirects (omleidingen) zijn cruciaal als je URLs van jouw pagina’s wilt wijzigen. Wanneer bezoekers dan naar een oude URL gaan worden ze automatisch doorgelinkt naar de nieuwe URL.

Ook kan de Redirections Manager handig zijn om affiliate links op te slaan. Wanneer je meerdere blogs hebt over bijvoorbeeld Elementor, en in elke blog gebruik je een affiliate link naar Elementor, dan zou je bij een wijziging van deze URL elke affiliate link in elke blog moeten aanpassen. Via de Redirections Manager kun je eenvoudig een redirect URL aanmaken: /go/elementor. Deze URL redirect naar de affiliate link. Bij een wijziging van de affiliate link hoef je dus alleen maar de oude affiliate link door de nieuwe affiliate link te vervangen in de Redirections Manager. Je hoeft dus niet alle blogs te doorlopen, ideaal toch?!

Plugin versie: Gratis

3. Aangepaste schema types

Rank Math Aangepaste schema types - Rank Math review

Met Rank Math kun je kiezen uit 24 schematypes voor je pagina’s of berichten. Maar als je een specifiek type content wilt behandelen dat niet wordt gedekt door de beschikbare schema types, kun je een aangepast schema type maken met meer dan 840 schema types.

Dit zorgt ervoor dat jouw pagina of bericht nooit een schema type zal missen.

Om de aangepaste schema types te kiezen, biedt Rank Math een schema bouwer die je helpt bij het bouwen van aangepaste schema types die passen bij jouw pagina of bericht.

Plugin versie: Pro

4. Lokale SEO

Rank Math Lokale SEO - Rank Math review

Lokale SEO is een belangrijk onderdeel van het optimalisatieproces voor zoekmachines. Het helpt lokale bedrijven om hoger te scoren op Google Maps en in lokale zoekresultaten, wat kan leiden tot meer verkeer, leads en verkopen.

Als je een bedrijfseigenaar bent, weet je hoe belangrijk het is om online aanwezig te zijn. Je moet zichtbaar zijn op Google, want daar zoeken mensen naar jouw product of dienst. En aangezien de meeste mensen Google Maps gebruiken wanneer ze iets in de buurt willen vinden, is het ook logisch om zich te concentreren op lokale SEO.

Rank Math heeft een enorm aantal instellingen en opties om jouw lokale online aanwezigheid in de zoekmachines te optimaliseren. De belangrijkste opties zijn gratis beschikbaar, terwijl een paar andere alleen kunnen worden gebruikt in de pro versie.

Hieronder staan enkele van de instellingen die Rank Math biedt voor lokale SEO:

 • Naam
 • Website URL
 • Logo
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Openingstijden
 • Prijsklasse ($, $$ of $$$)
 • Google maps
 • en nog meer

Plugin versie: Gratis (beperkt)

5. Role Manager

Rank Math Role manager - Rank Math review

Met de Role manager kan een beheerder een rol toewijzen aan een of meerdere gebruikers met aangepaste mogelijkheden. Dit is erg handig als je meerdere gebruikers hebt en ze aangepaste SEO rollen wilt toewijzen.

Dit neemt de verschillende gebruikersrollen van WordPress, zoals redacteur, bijdrager en auteur over, en stelt jou (beheerder) in staat om elk van hen een aangepaste reeks mogelijkheden te bieden.

Je kunt bijvoorbeeld alleen auteurs toegang tot content AI geven.

Plugin versie: Gratis

6. Instant Indexing

Rank Math Instant indexing - Rank Math review

Instant Indexing is een belangrijke functie. Hiermee kun je de pagina’s van jouw website rechtstreeks toevoegen aan de index van Google of andere zoekmachines zonder dat je hoeft te wachten tot ze jouw website eerst hebben gecrawld.

Met Instant Indexing kun je zo snel mogelijk beginnen met het ranken van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines zodra je deze hebt gemaakt.

Er zijn tal van plugins van derden om de klus te klaren, maar als de functionaliteit al is geïntegreerd met Rank Math, wordt het gemakkelijker het te gebruiken.

Plugin versie: Gratis

7. Google Trend integratie

Rank Math Google Trend integratie - Rank Math review

Google Trend is een tool die je kan helpen een idee te krijgen van hoe vaak er op een bepaald keyword wordt gezocht. Je kunt ook zien hoe een bepaalde zoekopdracht in de loop van de tijd trending is.

De tool kan worden gebruikt om de populariteit van een zoekterm te bepalen, evenals de geografische spreiding ervan. Google Trends maakt het eenvoudiger voor marketeers om hun concurrentie te volgen en op de hoogte te blijven.

Rank Math heeft een ingebouwde integratie met Google Trend waardoor je rechtstreeks vanaf jouw dashboard toegang hebt tot de Google Trend gegevens.

Deze functie wordt geleverd met een pro abonnement, maar je kunt Google Trends gratis gebruiken als je rechtstreeks naar Google Trends gaat buiten jouw WordPress website om. Dit kan worden beschouwd als een kleine toevoeging aan de pro versie.

Plugin versie: Pro

8. Elementor integratie

Rank Math Elementor integratie - Rank Math review

Rank Math integreert perfect met Elementor, en andere page builders, om controle te geven over jouw SEO aspecten. 

Rank Math was de eerste SEO plugin die deze integratie heeft. Later hebben ook andere SEO plugins deze functionaliteit overgenomen.

Net als bij de Gutenberg page builder, kun je alle essentiële aspecten van jouw SEO beheren vanuit Elementor en andere page builders.

Plugin versie: Gratis

9. Google Nieuws sitemap

Een sitemap is een lijst met URL’s van pagina’s, berichten en andere elementen op jouw website die zoekmachines vertellen welke inhoud gecrawld en geïndexeerd moeten worden voor de zoekresultaten. 

Sinds kort kan ook Google News worden opgenomen in een sitemap die helpt bij het rangschikken van een website op Google News.

Plugin versie: Pro

10. Link management

Linkbuilding is een van de effectieve methoden om hoger te scoren in zoekmachines. Rank Math biedt een linkbuilder die je helpt bij het toevoegen van links naar jouw website.

Dit is uiterst nuttig voor SEO, aangezien interne links een van de belangrijke SEO aspecten is.

Intern linken is een techniek om tussen pagina’s van jouw website te linken. Het is een van de meest effectieve manieren om de positie van een website in zoekmachines te verbeteren.

Het helpt zoekmachines om de structuur van jouw website te begrijpen, hoe de pagina’s aan elkaar gerelateerd zijn en wat belangrijk is voor gebruikers.

Technisch gezien stelt het zoekmachines in staat om de structuur van jouw website beter te begrijpen en efficiënter te crawlen.

Het zelf toevoegen van links aan elke pagina en keywords kan echter een beetje moeilijke taak zijn. Om je daarbij te helpen, biedt Rank Math een linkbuilder waarmee je links naar bepaalde keywords kunt toevoegen.

Plugin versie: Pro

Rank Math user interface (UI)

De user interface van Rank Math is erg strak en minimalistisch. Je kan snel alles vinden wat je zoekt, en alle opties worden goed en duidelijk uitgelegd.

Op het dashboard zijn er verschillende modules zoals 404-monitor, analyse, redirections en meer die kunnen worden in- en uitgeschakeld. Als je de modules uitschakelt, worden de opties op jouw sites uitgeschakeld. Dit kan je voor elke module apart bepalen.

Rank Math User interface - Rank Math review

Als je bijvoorbeeld de 404 monitor module uitschakelt, wordt de 404 monitor functionaliteit op de plugin uitgeschakeld en worden de URLs die 404’s opleveren niet gelogd, totdat de module weer wordt ingeschakeld.

Bovendien zijn er twee soorten interfaces bij Rank Math, namelijk een eenvoudige weergave, en een geavanceerde weergave. Ik heb eerder in deze blog al vermeld dat Rank Math dashboards en opties kan wisselen voor nieuwe gebruikers en geavanceerde gebruikers.

Tijdens het schakelen tussen de eenvoudige en geavanceerde weergave, worden het dashboard en de instellingen gewijzigd met meer modules en opties om uit te kiezen.

Integraties met plugins van derden

Rank Math kan worden geïntegreerd met verschillende services van derden. Deze integraties kunnen de productiviteit van de plugin aanzienlijk verbeteren. Ik heb al een paar integraties genoemd eerder in deze blog, maar er zijn er nog een paar die het vermelden waard zijn. 

Rank Math ondersteund de volgende services.

 • Google Analytics 4
 • Google Search Console
 • Google Adsense
 • Google trends
 • Elementor page builder
 • Sociale media accounts

De meeste van hen zijn Google services en eenmaal ermee geïntegreerd, maakt Rank Math er gebruik van en biedt het je rapporten en gegevens die van Google zijn gehaald. 

Met de integratie van de Elementor page builder kun je jouw SEO aspecten rechtstreeks vanaf het dashboard van de page builder regelen. 

Ten slotte kun je jouw sociale media accounts koppelen aan jouw website en deze weergeven in de zoekresultaten van Google wanneer er naar jouw merk wordt gezocht.

Rank Math customer support

Customer support is een belangrijk onderdeel van elke softwaretool of plugin. Het is de brug tussen de maker en de gebruikers.

De gebruiker weet misschien niet hoe hij iets moet doen of is misschien nieuw voor de tool en heeft uitleg nodig over het gebruik ervan. Elke keer dat een gebruiker hulp nodig heeft met betrekking tot de tool, moet de customer support klaar staan om hen te helpen. Het hebben van een goede customer support is dus erg belangrijk voor een online tool. 

Rank Math heeft naar mijn mening een goede customer support. Ze bieden het hele jaar door een goede 24/7 ondersteuning. Je kunt een ondersteuningsticket openen op hun forum of rechtstreeks contact met hen opnemen via e-mail. Je krijgt in de meeste gevallen een snelle response.

Bovendien heeft Rank Math veel documentatie en eigen blogs om je verder te helpen jouw probleem zelf op te lossen. Ook zijn de support tickets vaak openbaar en kun je jouw probleem al oplossen door een support ticket die aangemaakt is door iemand anders te bekijken.

Rank Math prijzen

Rank Math biedt 3 betaalde abonnementen om uit te kiezen. Pro, business en agency. Het pro plan is voldoende voor de meeste gebruikers. Het business- en agency plan is het meest geschikt voor agencies of gebruikers met meerdere websites.

De prijzen zijn als volgt:

 • Rank Math Pro: $59 / jaar
 • Rank Math Business: $199 / jaar
 • Rank Math Agency: $499 / jaar

Zoals je hierboven kunt zien, beginnen de betaalde abonnementen vanaf $59 per jaar en kunnen ze oplopen tot $499 per jaar. Voor een normale gebruiker, die de pro functies wil gebruiken, is het pro abonnement dat $59 kost voldoende. De plannen duurder dan Pro zijn bedoeld voor websites met veel verkeer of bureaus die meerdere websites beheren.

content AI credits

Bij alle betaalde abonnementen zijn Content AI credits inbegrepen, maar die credits kunnen ook afzonderlijk worden gekocht, zelfs voor de gratis versie van Rank Math.

De prijzen voor de content AI credits zijn als volgt:

 • 50 credits: $19
 • 150 credits: $49
 • 450 credits: $99

Deze credits hebben een houdbaarheid van een jaar, wat betekent dat ze na een jaar onbruikbaar worden. Zoals ik eerder al zei, kunnen deze credits worden gekocht en gebruikt met het gratis abonnement. Bovendien werkt dit ook voor de betaalde abonnementen.

Rank Math vs. Rank Math pro

Een ding dat ik echt top vind aan Rank Math, is het aantal functies dat het biedt in de gratis versie. Geen enkele andere SEO plugin biedt zoveel functies in het gratis abonnement. En dit is ook een belangrijke reden voor de populariteit en snelle groei van de plugin.

De gratis versie bevat alle belangrijke functies die je nodig hebt om jouw website te rangschikken op Google, Bing, Yahoo en Yandex.

Er zijn echter nog steeds 3 betaalde abonnementen om uit te kiezen. Echter zit er niet veel verschil tussen deze versies. Als je betaalt voor het basisplan, krijg je meestal alle functies die de plugin mogelijk zou kunnen bieden.

Hieronder staan enkele van de belangrijkste verschillen tussen de abonnementen waarvan ik denk dat je op de hoogte moet zijn bij het kiezen van een abonnement, of als je wilt upgraden naar een duurdere versie.

Feature Gratis Pro Business Agency
Prijs Gratis $59 / jaar $199 / jaar $499 / jaar
Keyword tracking 0 1000 2000 75.000
Email rapportage Elke 30 dagen met standaard rapport Elke 15 of 30 dagen Elke 7, 15 of 30 dagen Elke 7, 15 of 30 dagen
White label
Winnende en verliezende keywords
Winnende en verliezende berichten
Ondersteunde schema types 18 24 24 24
Aangepaste schema types
Integratie met Google trends
Integratie met Google Adsense
Content AI credits 5 25 200 750

Rank Math vs. Yoast

Zoals jullie allemaal weten, is Rank Math niet de enige speler in de branche. Er zijn een paar andere opties om uit te kiezen, zoals Yoast, All in one SEO en SEO Press. In deze vergelijking ga ik Rank Math vergelijken met Yoast SEO, aangezien beide plugins behoorlijk populair zijn en meer dan 1 miljoen downloads hebben.

Yoast SEO is de meest populaire en gedownloade SEO plugin op WordPress met meer dan 5 miljoen downloads. Yoast werd gelanceerd in 2010, dat was 8 jaar voordat Rank Math werd gelanceerd. Met al die jaren blijft Yoast zijn mogelijkheden en functies verbeteren. Rank Math, dat op een veel later tijdstip werd gelanceerd, kan echter concurreren met Yoast en het in verschillende opzichten verslaan.

Net als Rank Math heeft Yoast zowel een gratis versie als een betaalde versie. Om het eenvoudig te maken zal ik in deze vergelijking alleen naar de gratis versie kijken.

Laten we in de onderstaande vergelijkingstabel kijken wie gratis meer functies en mogelijkheden biedt. De meeste gebruikers, vooral beginners, zullen alleen een gratis versie van de plugin kiezen, dus deze zou essentiële functies moeten hebben.

Feature Rank Math Yoast
Google Analytics 4 en Google Trends integratie
Google Search Console integratie
Redirection Manager
Focus Keyword Onbeperkt 1
SEO Score of the website
Social Media Preview
Instant Indexing
Categorie voorvoegsel verwijderen uit URL
Role Manager
.htaccess editor
Regelmatige e-mail rapporten van SEO-prestaties
Setup Wizard

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, zijn de meeste functies die Rank Math biedt afwezig in Yoast SEO.

Mocht je dus voor een gratis SEO plugin willen gaan, dan lijkt mij dit een makkelijke keuze. De gratis versie van Rank Math is dan veruit de beste optie!

Rank Math biedt drie betaalde abonnementen om uit te kiezen en Yoast SEO heeft er maar één. 

Het pro abonnement van Rank Math begint bij $59 per jaar. Yoast heeft echter slechts één abonnement genaamd “Premium”, dat $99 per jaar kost.

Conclusie

We zijn aangekomen bij het laatste deel van de Rank Math review!

“Is Rank Math echt de moeite waard en zou je het moeten gebruiken als jouw SEO plugin?”

Zeker weten is de plugin de moeite waard om te gebruiken. De gratis versie bevat tal van functies. Maar wanneer je de Rank Math pro versie neemt, is de plugin helemaal super!

De belangrijkste reden om Rank Math te gebruiken, is dat er geen andere SEO tools meer nodig zijn voor jouw website. Zodra je voor Rank Math betaalt, bevat het alle essentiële aspecten voor SEO en hoef je geen externe SEO plugins meer te installeren.

Het is één pakket vol SEO-tools!

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht maar toch complete plugin die jouw leven als WordPress gebruiker een beetje gemakkelijker zou moeten maken, dan zit je met Rank Math SEO helemaal goed. Het heeft alle functies die je nodig hebt om aan de slag te gaan met het verbeteren van je zoekmachine rankings, en het is snel en gebruiksvriendelijk.

En hoe vaak ik ook heb gesproken over de positieve aspecten van deze plugin, je vraagt ​​je misschien af ​​waarom er geen minpunten worden genoemd. Het is heel eenvoudig, ik vind niet echt iets dat ik een negatief of nadeel vind bij het gebruik van Rank Math.

Als laatste wil ik nog zeggen dat Rank Math eenvoudig genoeg is voor beginners, maar krachtig genoeg is voor gevorderde gebruikers!

Als je vragen hebt over deze Rank Math beoordeling, aarzel dan niet om deze te stellen in de opmerkingen hieronder!

Hulp nodig met je website, of liever de hele website uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij jouw website, of wil je toch liever je hele website uitbesteden? Neem dan contact met mij op! Dan gaan we samen de uitdaging aan om voor jou een toekomstbestendige, efficiënte website te bouwen!

Website maken met Elementor de ultieme gids voor beginners thumbnail
Vorige blog

Website maken met Elementor: de ultieme gids voor beginners!

Volgende blog

Top 9 beste WordPress cache plugins in 2022!

Top 9 beste WordPress cache plugins thumbnail
Cookies
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
accepteren meer info