Top 9 beste WordPress cache plugins thumbnail

Top 9 beste WordPress cache plugins in 2022!

top 9 beste WordPress cache plugins in 2022!

Ah, WordPress cache. Een van die noodzakelijke kwaden van elke website. Maar waarom? De complexiteit, caching is complex. Zelfs de gemakkelijkst te gebruiken cache plugins zijn niet altijd zo eenvoudig als ze eruitzien.

Maar een plugin gebruiken om WordPress te versnellen? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en het hoeft geen uren te duren!

In dit artikel laat ik je de beste WordPress cache plugins voor 2022 zien, en vertel ik je meer over hoe ze de performance van jouw website kunnen verhogen!

Inhoudsopgave

Wat is caching?

Caching is het opslaan van veel gebruikte gegevens zodat deze snel toegankelijk zijn.

Het is eenvoudiger dan je zou denken.

Denk aan caching op deze manier: je zit in je wiskundeles op de middelbare school en de leraar vraagt: “Wat is 382.281,34 gedeeld door 13,94?”

Iedereen kijkt elkaar verward aan. Sommige kinderen halen rekenmachines tevoorschijn en na een paar minuten roept iemand het juiste antwoord.

Nu stelt de leraar de klas dezelfde vraag opnieuw en deze keer zegt iedereen het antwoord in koor, hoe?

Want het harde werk was al gedaan. Het antwoord geven is niet traag, het verwerken van het antwoord wel.

Dat is caching in een notendop. Er wordt een verzoek gedaan door een bezoeker, “Laad deze webpagina alstublieft.” De webserver antwoordt met “Zeker! Laat me dat uitzoeken”.

Na enkele seconden wordt de pagina bij de bezoeker afgeleverd.

De webserver bewaart een kopie van de pagina voor het geval iemand anders een kopie wil.

Wanneer een andere bezoeker nu een verzoek doet, wordt het middelste deel van het verwerken van het verzoek overgeslagen omdat de server het al heeft gedaan.

Het proces gaat van:

 1. Een verzoek doen.
 2. Verwerk de aanvraag.
 3. Reageer op het verzoek.

Tot:

 1. Een verzoek doen.
 2. Reageer op het verzoek.

Dit coachingsproces vermindert de tijd die nodig is om een ​​webpagina te leveren tot 2 seconden of minder. Wat ook de aanbevolen laadtijd van Google is.

Hoe kun je caching samenvatten? Caching is het opslaan van informatie om het gemakkelijk terug te kunnen vinden voor het geval iemand het opnieuw nodig heeft.

Wil je meer weten over caching? Ik heb voor jou de ultieme caching gids voor beginners en gevorderden gemaakt!

Waarom zou je een cache plugin gebruiken?

Simpel gezegd, caching maakt je website sneller! Het komt zelden voor dat caching jouw website vertraagt.

WordPress heeft standaard geen functionaliteit voor het cachen van webpagina’s. En de meeste thema’s zullen ook niet standaard met deze functionaliteit komen. Vandaar dat we verder moeten kijken naar externe plugins!

Dankzij plugins hoeft caching in WordPress geen uren te duren om in te stellen of speciale vaardigheden te vereisen, wat ideaal is.

de beste cache plugins om jouw WordPress website sneller te maken!

Ik heb talloze WordPress cache plugins getest en heb een lijst van 9 performance verhogende plugins samengesteld die naar mijn mening het beste zijn om de snelheid van jouw WordPress website te verhogen.

Maar eerst is hier een vergelijking van laadtijden, functies en prijzen tussen alle plugins die in deze blog worden genoemd.

Plugin Pagina caching Browser caching Database optimalisatie Prijs
WP Rocket Vanaf $49
W3 Total Cache Gratis
WP Optimize Vanaf $49
WP Super Cache Gratis
WP Fastest Cache Vanaf $49
Hummingbird Vanaf $7.50
Comet Cache Vanaf $39
Cache Enabler Gratis
Autoptimize Gratis
WP Rocket - Top 9 cache plugins

WP Rocket is de populairste premium cache plugin voor WordPress. Vertrouwd door meer dan 900.000+ websites. Veel populaire thema’s verwijzen in hun documentatie ook door naar WP Rocket voor het versnellen van het thema.

Beroemd om zijn probleemloze configuratie met één klik, het is de beste keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

wat is er goed aan WP Rocket?

Het beste van WP Rocket is zonder twijfel een prachtige gebruikersinterface, kijk hier eens naar:

WP Rocket user interface - Top 9 cache plugins

Maar het is niet alleen de gebruikersinterface die WP Rocket onderscheidt van de rest. Er is ook:

 • Één klik configuratie. Installeer en activeer de plugin, caching wordt automatisch geactiveerd.
 • Ingebouwde WooCommerce compatibiliteit. Out-of-the-box ondersteuning voor WooCommerce zonder dat extra configuratie nodig is.
 • Ingebouwde lazy-loading. Laad alleen afbeeldingen als dat nodig is in plaats van ze allemaal bij elk pagina verzoek te laden.

wat is er minder goed aan WP Rocket?

Het is een premium plugin, dus in tegenstelling tot bijna elke andere WordPress cache plugin die ik in deze lijst noem, is er geen gratis of beperkte versie om te proberen voordat je de premium versie aanschaft. WP Rocket biedt echter wel een geld-terug-garantie van 30 dagen.

WP Rocket prijzen

Zoals ik hierboven heb vermeld, heeft WP Rocket alleen een premium versie. De prijzen voor de premium versie zijn als volgt: 

 • $49 voor 1 website. 
 • $99 voor 3 websites
 • $249 voor een onbeperkt aantal websites

WP Rocket conclusie

WP Rocket is een geweldige cache plugin voor WordPress die een schat aan functies biedt en verreweg de gemakkelijkst te gebruiken caching plugin is die momenteel op de markt is.

Hoewel een premium-oplossing sommige mensen misschien afschrikt, is het de toegangsprijs zeker waard.

Wil je meer weten over WP Rocket? Klik dan hier voor mijn uitgebreide review over WP Rocket!

W3 Total Cache - Top 9 cache plugins

W3 Total Cache was vroeger een van de meest populaire plugins voor het versnellen van WordPress websites. Met meer dan 1 miljoen actieve installaties vandaag de dag is het dat eigenlijk nog steeds, maar er was veel slechte publiciteit toen het maandenlang niet werd geupdate, en de premium ondersteuningsverzoeken onbeantwoord bleven.

BoldGrid (een gespecialiseerd WordPress bedrijf) heeft W3 Total Cache in 2019 overgenomen en sindsdien is het weer enorm verbeterd.

wat is er goed aan W3 Total Cache?

W3 Total Cache biedt een overvloed aan functies en is een bekende naam in de WordPress caching wereld. Met de nieuwe investering van BoldGrid zal het alleen maar blijven verbeteren.

wat is er minder goed aan W3 Total Cache?

Er zijn nog steeds vraagtekens rond de plugin omdat zoveel gebruikers het vertrouwen erin hebben verloren, maar ik ben ervan overtuigd dat BoldGrid het weer op de rails heeft, en dat W3 Total Cache weer een speler wordt in de lijst van cache plugins voor WordPress.

Als je W3 Total Cache vergelijkt met WP Rocket dan merk je dat WP Rocket momenteel nog wel veel beter is.

W3 Total Cache prijzen

De gratis versie van W3 Total Cache is beschikbaar op WordPress.org. 

W3 Total Cache premium is alleen beschikbaar vanuit de user interface van de plugin en kost $99 per jaar wanneer je de plugin gebruikt voor 1 website.

W3 Total cache conclusie

W3 Total Cache is een uitstekende cache plugin die door een lastige tijd is gegaan, maar er momenteel steeds sterker uitkomt. Het is zeker de moeite waard om deze plugin te bekijken om jouw WordPress website sneller te maken!

WP Optimize - Top 9 cache plugins

WP Optimize begon aanvankelijk als een hulpmiddel om jouw WordPress database op te schonen en te optimaliseren. Sindsdien is het een allesomvattende WordPress performance plugin geworden.

Hoewel niet iedereen blij was met de nieuwe richting die de plugin is ingeslagen, vind ik dat het een succes is geweest en het een enorme hoeveelheid functies heeft toegevoegd die het een van de beste caching plugins maakt die beschikbaar is voor WordPress.

wat is er goed aan WP Optimize?

WP Optimize biedt alles wat je nodig hebt in een WordPress performance plugin, inclusief de mogelijkheid om je website te cachen, je website te optimaliseren en je afbeeldingen te comprimeren. 

Kortom doet WP Optimize alles om jouw WordPress website sneller te maken!

wat is er minder goed aan WP Optimize?

Wat minder goed is aan WP Optimize is dat het enkele essentiële functies mist in de gratis versie van de plugin, waaronder lazy-loading van afbeeldingen.

WP Optimize prijzen

De gratis versie van WP Optimize is beschikbaar op WordPress.org en de betaalde versie kan aangeschaft worden via de website van WP Optimize.

WP Optimize heeft de volgende prijzen:

 • $49 per jaar voor een licentie voor 1 of 2 websites
 • $99 per jaar voor een licentie voor 5 websites
 • $199 per jaar voor een licentie voor een onbeperkt aantal websites

WP Optimize conclusie

WP Optimize is een fantastische performance plugin voor WordPress die veel meer is dan zomaar een cache plugin. Het kan jouw WordPress website versnellen, jouw afbeeldingen comprimeren en jouw database optimaliseren. Zeker een kijkje waard!

WP Super Cache - Top 9 cache plugins

WP Super Cache is een van de meest populaire cache plugins voor WordPress, met meer dan 2 miljoen installaties. Onderhouden en ontwikkeld door Automattic (bekend van WordPress.com), jouw website is zeker in goede handen bij WP Super Cache.

De plugin ziet er misschien een beetje intimiderend uit vanwege de complexe installatie opties en de technische taal die wordt gebruikt in de installatie instructies. Met de juiste begeleiding kun je het echter binnen enkele minuten instellen.

wat is er goed aan WP Super Cache?

Omdat het wordt onderhouden door Automattic, kun je erop vertrouwen dat de ontwikkeling van het hoogste niveau is, en dat het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt in een cache plugin.

Om het eenvoudig en duidelijk te houden, hoewel de user interface niet zo mooi is als WP Rocket, is het nog steeds een geweldige plugin en heeft het een goede reputatie in de WordPress wereld.

wat is er minder goed aan WP Super Cache?

Zoals hierboven al benoemd is de user interface van WP Super Cache niet heel mooi en gebruiksvriendelijk. Er wordt veel technische taal gebruikt, wat het erg lastig kan maken voor beginners.

Hoewel de plugin wordt onderhouden en actief wordt ontwikkeld, is er geen officiële ondersteuning voor. Dus als je een vraag hebt of vastloopt met het instellen van de plugin, moet je het alleen oplossen door middel van de openbare forums. Dit staat in schril contrast met de meeste andere WordPress cache plugins die gebruikers actief aanmoedigen om zich aan te melden voor premium ondersteuning.

WP Super Cache prijzen

WP Super Cache is helemaal gratis! Er is geen betaalde add-on of premium versie. Je kunt WP Super Cache installeren, activeren en gebruiken op zoveel websites als je zelf wilt, zonder kosten.

Hoewel het natuurlijk fijn is dat de plugin gratis is, heeft het hierdoor ook negatieve kanten. Zoals hierboven vermeld, kan het een negatief punt zijn dat er geen premium ondersteuning is voor de plugin.

WP Super Cache conclusie

WP Super Cache is een geweldige (gratis) allround caching plugin die goed werkt met de meeste WordPress website configuraties, zonder premium ondersteuning.

WP Fastest Cache - Top 9 cache plugins

Een van de meest bekende cache plugins voor WordPress. WP Fastest Cache is eigenlijk een van mijn favoriete gratis plugins voor het verhogen van de performance van WordPress websites. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt geen spannende dingen, maar wat het doet, doet het goed.

wat is er goed aan WP Fastest Cache?

WP Fastest Cache is een eenvoudig caching plugin. Het bevat geen dingen die je niet nodig hebt, en heeft ook niet veel gecompliceerde opties voor net dat beetje extra. In plaats daarvan doet het de cache ongelooflijk goed en werkt het met minimale moeite.

wat is er minder goed aan WP Fastest Cache?

De gebruikersinterface van WP Fastest Cache is niet zo intuïtief als sommige andere plugins, denk aan WP Rocket.

WP Fastest Cache prijzen

Er is een gratis versie van WP Fastest Cache beschikbaar op WordPress.org en de premium licentie kan worden gekocht via de WP Fastest Cache website.

De premium licenties zijn:

 • $49,99 voor 1 website
 • $125 voor 3 websites
 • $175 voor 5 websites

In tegenstelling tot de meeste premium prijzen, is WP Fastest Cache een eenmalige betaling. Dus in plaats van dure jaarlijkse verlengingen, betaal je slechts één keer en kan je het levenslang blijven gebruiken!

WP Fastest Cache conclusie

WP Fastest Cache is een geweldige eenvoudige cache plugin zonder spannende opties die precies doet wat het zegt.

Hummingbird - Top 9 cache plugins

Hummingbird, ontwikkeld door WPMU DEV, is een nieuwe speler in de WordPress cache wereld. Dit betekent echter niet dat het aan functionaliteit ontbreekt.

Het is zelfs een van de meest veelzijdige plugins hier!

wat is er goed aan Hummingbird?

Hummingbird wordt ondersteund door een van de beste teams in de branche. Met deskundige ondersteuning die 24/7 beschikbaar is en consistente updates, gebruik je een betrouwbare caching plugin.

Een van de opvallende kenmerken is de scan- en herstelfunctie. Met één klik scant Hummingbird jouw website op prestatieproblemen en probeert deze vervolgens automatisch op te lossen.

wat is er minder goed aan Hummingbird?

Niet echt kritiek, maar er zitten veel functies in Hummingbird, en voor een beginner kan het veel zijn om in je op te nemen. Het is voor beginners niet meteen duidelijk wat je wel en niet moet gebruiken. Ondanks dat is alles wel goed gedocumenteerd en uitgelegd.

Hummingbird prijzen

De gratis versie van Hummingbird zit boordevol functies en is beschikbaar op WordPress.org.

Vanaf $7.50 per maand kun je Hummingbird Pro aanschaffen + alle andere pro plugins van WPMU DEV, voor 1 website. Voor $12.50 kun je Hummingbird Pro + de andere pro plugins gebruiken op 3 websites.

Hummingbird conclusie

Hummingbird is misschien wel een nieuwe speler in de WordPress cache wereld, maar het zit boordevol functies en wordt ondersteund door een ervaren ontwikkelingsteam. De plugin is ongetwijfeld het bekijken waard.

Comet Cache - Top 9 cache plugins

Comet Cache is een populaire caching plugin voor WordPress. Het is oorspronkelijk gelanceerd in 2016 en heeft nu meer dan 50.000 actieve installaties.

Met geavanceerde functies inclusief WP-CLI compatibiliteit, kan Comet Cache er voor nieuwe gebruikers moeilijk uitzien. Het is echter gemakkelijker te gebruiken dan het op het eerste gezicht lijkt.

Hoewel het niet zo gebruiksvriendelijk is als vergelijkbare caching plugins, zoals WP Rocket, kan Comet Cache op andere gebieden concurreren.

wat is er goed aan Comet Cache?

Comet cache heeft een installatieproces met één klik en wordt vervolgens geleverd met een reeks geavanceerde functionaliteit. De Pro versie biedt nog meer geavanceerde functionaliteit, zoals een herbouw van de cache die automatisch elke 15 minuten de cache opbouwt en ophaalt om ervoor te zorgen dat de inhoud relevant blijft, en de laatste wijzigingen aan de pagina’s zichtbaar worden voor de bezoekers.

Comet Cache pro bevat ook de mogelijkheid om de cache automatisch te wissen nadat je inhoud hebt gepubliceerd en wordt geleverd met geavanceerde WooCommerce cache mogelijkheden.

wat is er minder goed aan Comet Cache?

Hoewel ik vindt dat de plugin eenvoudig te gebruiken is en ontwikkeld is met de bedoeling om eenvoudig te blijven, kan de user interface soms lastig overkomen met technische termen voor beginnende gebruikers.

Comet Cache prijzen

De gratis versie van Comet Cache is beschikbaar op WordPress.org, en de betaalde versie is beschikbaar op de Comet Cache website.

Net als WP Fastest Cache is er voor Comet Cache een eenmalige betaling. Je koopt eenmalig een pro versie met levenslange updates en 3 jaar ondersteuning van het Comet Cache team.

De prijzen van Comet Cache zijn:

 • $39 voor een enkele website
 • $99 voor 3 websites
 • $139 voor onbeperkte websites

Comet Cache conclusie

Comet Cache is een eenvoudig te gebruiken plugin om de performance van jouw WordPress website te verbeteren. Hoewel het in eerste instantie intimiderend kan lijken met niet zo mooie en technische user interface, is het gemakkelijker te gebruiken dan het op het eerste gezicht lijkt.

Cache Enabler - Top 9 cache plugins

De Cache Enabler plugin van KeyCDN is een lightweight en veelzijdige cache plugin voor WordPress die statische HTML-bestanden genereert en cacht. Hierdoor verbetert de snelheid van jouw WordPress website.

Daarnaast is Cache Enabler een eenvoudige, maar krachtige WordPress cache plugin die gemakkelijk te gebruiken is, minimale configuratie vereist en het beste van alles is dat het helpt de website prestaties te verbeteren voor een snellere laadtijd. 

wat is er goed aan Cache Enabler?

Een belangrijk voordeel van de Cache Enabler plugin is dat deze het WebP-afbeeldingsformaat van Google gebruikt. Cache Enabler is een van de weinige cache plugins die WebP ondersteunt zonder het gebruik van JavaScript. 

WebP is een relatief nieuw afbeeldingsformaat dat zowel lossless als lossy compressie biedt voor afbeeldingen die geschikt zijn voor het web. Deze plugin raadt aan deze functie te gebruiken in combinatie met Autoptimize. Autoptimize beschrijf ik verderop in deze blog.

wat is er minder goed aan Cache Enabler?

Een groot nadeel van Cache Enabler is dat er geen browsercaching is! De meeste gebruikers van deze plugin zouden browser caching mogelijkheden willen.

Ondersteuning voor de plugin is ook minimaal omdat het geen betaalde plugin is, en aangezien Cache Enabler niet de belangrijkste focus is van KeyCDN, en geen geld oplevert, is het maar de vraag hoe effectief ze zullen zijn bij het oplossen van problemen?

Cache Enabler prijzen

Cache Enabler is volledig gratis op WordPress.org en er is geen betaalde plugin versie beschikbaar.

Cache Enabler conclusie

Cache Enabler is een uitstekende caching oplossing voor WordPress websites, met enkele nadelen, zoals geen browsercaching en slechte ondersteuning. Desondanks is het nog steeds een nuttige plugin en zeker het bekijken waard.

9. Autoptimize

Autoptimize - Top 9 cache plugins

Ik heb mijn eigen regels overtreden en Autoptimize in deze lijst gezet, ook al is het eigenlijk geen cache plugin. Maar wat is het dan wel?

Autoptimize is een plugin voor het optimaliseren en verkleinen van scripts op jouw WordPress website. Het is ook mogelijk om andere optimalisaties uit te voeren, zoals het uitschakelen van het WordPress emoji script.

Waarom staat het dan op deze lijst? Het is nauw verbonden met caching plugins, en verschillende cache plugins vermelden zelfs op hun websites dat het handig is om Autoptimize te installeren naast hun eigen plugin voor een nog betere performance optimalisatie.

wat is er goed aan Autoptimize?

Autoptimize richt zich op één ding, namelijk scripts optimaliseren, en doet dat goed. Het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als gevorderde gebruikers!

wat is er minder goed aan Autoptimize?

Een nadeel van Autoptimize is dat je altijd nog een externe cache plugin moet installeren naast Autoptimize om je WordPress website op optimale snelheid te laten werken.

Autoptimize prijzen

De Autoptimize plugin is gratis te installeren via WordPress.org.

Autoptimize conclusie

Autoptimize is een van de beste plugins voor het optimaliseren van de assets van jouw website, en hoewel je naast Autoptimize altijd nog een extra plugin nodig hebt voor het cachen, raad ik je toch aan om even naar Autoptimize te kijken.

Conclusie

Ik hoop dat je genoten hebt van de lijst met de beste cache plugins voor WordPress in 2022! Als je niet zeker weet welke je moet gebruiken, mijn favorieten zijn WP Rocket en WP Optimize.

Wat is jouw favoriete cache plugin voor WordPress? Heb je een van de plugins op de lijst gebruikt? Laat het mij weten in de reacties hieronder.

Hulp nodig met je website, of liever de hele website uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij jouw website, of wil je toch liever je hele website uitbesteden? Neem dan contact met mij op! Dan gaan we samen de uitdaging aan om voor jou een toekomstbestendige, efficiënte website te bouwen!

Rank Math review thumbnail
Vorige blog

Rank Math Review | De beste SEO plugin voor WordPress in 2022!

Volgende blog

WordPress caching, de ultieme gids voor beginners en gevorderden!

Wordpress caching, de ultieme gids voor beginners en gevorderden thumbnail
Cookies
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
accepteren meer info