WP Rocket Review thumbnail

WP Rocket Review (2022) – Is het echt de beste plugin voor WordPress caching?

WP Rocket review - is het echt de beste plugin voor WordPress caching?

Overweeg je WP Rocket te gebruiken om jouw website sneller te maken? In mijn praktische WP Rocket review help ik je beslissen of het een goede optie is! Ik laat het zien aan de hand van een test website.

In dit bericht ga ik dieper in op WP Rocket, bekijk ik de beschikbare functies, wat de plugin biedt en hoe je deze optimaal kunt instellen voor je website.

Laten we beginnen met de WP Rocket Review!

Mijn rating

4,8/5

4.8/5
Gebruiksvriendelijk
5/5
Performance
5/5
Features
5/5
Prijs
4/5
Support
4.5/5

Inhoudsopgave

wat is WP Rocket ook alweer?

WP Rocket is een allesomvattende caching plugin die speciaal is gebouwd voor WordPress. WP Rocket, gelanceerd in 2013 om het probleem van zowel langzaam ladende websites als verwarrende caching plugins op te lossen, was een revolutie!

De gebruiksvriendelijke interface, minimale installatie en geweldige ondersteuning vestigden zich al snel als marktleider.

Tegenwoordig is WP Rocket geïnstalleerd op meer dan 900.000 websites en blijft het zich ontwikkelen als een van de toonaangevende caching plugins voor WordPress.

Voordelen

Nadelen

WP Rocket in actie

In plaats van eindeloos te praten over hoe goed WP Rocket is, wil ik je in plaats daarvan echte resultaten van een testwebsite laten zien.

Even over de testwebsite. De testwebsite is net zoals al mijn websites gehost bij Siteground, de beste hosting provider als je het mij vraagt. De website is ingesteld met PHP 7.4.33 met WordPress versie 6.1.1. en WP Rocket versie 3.12.3.1.

Het thema dat ik voor deze tests gebruik, is het gratis Hello Elementor thema, een razendsnel lightweight Elementor thema. Wil je mijn top 10 Elementor thema’s weten, klik dan hier!

De speed testen doe ik via GTmetrix.com.

zonder WP Rocket

WP Rocket in actie - Zonder WP Rocket

Een volledig geladen pagina in 2.5 seconden en een performance score van 90%. Niet slecht! Maar ik weet zeker dat ik het beter kan doen met WP Rocket geactiveerd.

met WP Rocket

WP Rocket in actie - Met WP Rocket

Een opmerkelijke verbetering! 1.4 seconden sneller in de laadtijd en ik heb de performance score verhoogd van 90% naar 96%!

Dit heb ik gedaan door WP Rocket te installeren en deze volledig te configureren. Out of the box, met alleen de installatie van WP Rocket, zonder verdere configuraties, was er eigenlijk geen tijdwinst, wat niet ongebruikelijk is met caching plugins.

In plaats daarvan heb ik wat tijd besteed aan het configureren van de plugin voor optimale instellingen. Al met al kostte het mij minder dan 10 minuten om WP Rocket te configureren om deze resultaten te bereiken, en het beste is dat jij hetzelfde kunt doen!

hoe je jouw WordPress website kunt versnellen met WP Rocket in minder dan 10 minuten

Oké, dus nu weet je dat WP Rocket inderdaad behoorlijk goed werk levert door je WordPress website daadwerkelijk te versnellen. Maar, hoe gaat het eigenlijk om dat te doen?

Om je te laten zien wat er onder de motorkap gebeurt, ga ik je nu door de WP Rocket interface leiden.

Maar eerst, hier is het gedeelte over WP Rocket dat echt enorm goed is:

WP Rocket begint te werken vanaf het moment dat je het activeert, wat betekent dat je de meeste voordelen krijgt zonder iets te hoeven doen of naar instellingen te hoeven kijken.

Stap 1: installeer en activeer de plugin

In tegenstelling tot plugins die je van WordPress.org downloadt, moet je de WP Rocket plugin handmatig op je WordPress website uploaden.

Ga naar je wp-admin > plugins > nieuwe toevoegen > uploaden en klik dan op “activeren”.

WP Rocket maakt caching voor je website direct mogelijk, maar er is meer aan de hand!

Stap 2: Configureer bestand optimalisatie

Klik in je wp-admin > instellingen > WP Rocket op het tabblad “File Optimization”.

WP Rocket Review - Bestand optimalisatie (file optimization)

Hier kun je jouw verschillende soorten bestanden verkleinen en combineren (HTML, CSS, JS).

Je wilt de volgende opties instellen:

 • HTML verkleinen.
 • Combineer Google Fonts-bestanden.
 • Verwijder query strings uit statische bronnen.
 • Verklein CSS-bestanden.
 • Combineer CSS-bestanden.
 • Optimaliseer CSS-delivery.
 • Verklein JavaScript-bestanden.
 • Combineer JavaScript-bestanden.
 • Laad JavaScript uitgesteld.
 • Veilige modus voor jQuery.

Zodra je al deze hebt ingeschakeld, ga je door en klik je op ‘Save changes’.

Maar wat zijn al deze instellingen en wat doet ‘combineren’, ‘verkleinen’ en al die leuke dingen precies met jouw WordPress website?

Verkleinen verwijdert onnodige whitespaces uit bestanden; als een bestand vrij groot is, kan het een paar kB’s per bestand besparen, wat snel optelt!

Het combineren van bestanden is waar de echte magie gebeurt, maar hoe werkt het? Stel dat je 15 JavaScript-bestanden hebt. Wanneer je ervoor kiest om JavaScript-bestanden te combineren, laadt jouw website uiteindelijk slechts 1 JavaScript-bestand, wat bespaart op het aantal pagina verzoeken.

Stap 3: controleer de heartbeat instellingen

WP Rocket review - Controller de heartbeat instellingen

De Heartbeat is een WordPress API die wordt gebruikt door plugins, thema’s en WordPress zelf; het werkt door consequent verzoeken naar jouw server te sturen, wat van invloed kan zijn op de prestaties van jouw website.

In WP Rocket kun je bepalen hoe vaak Heartbeat werkt, ik raad je aan Heartbeat controle in te schakelen en in te stellen op “Reduce activity” voor elke optie (gedrag in de backend, gedrag in de bericht editor, gedrag in de frontend).

WP Rocket features

Je vraagt je misschien af wat WP Rocket te bieden heeft? Nou, er zijn veel functies! Ik zie dat persoonlijk als erg positief, hoewel ik begrijp dat sommige mensen dat misschien onaangenaam vinden en liever minder functies hebben.

Dit zijn mijn favorieten features uit WP Rocket:

 • Database optimalisatie – laat je database direct vanuit de gebruikersinterface van WP Rocket opschonen, in plaats van dat je een aparte plugin moet installeren.

 • Heartbeat control – stelt je in staat om de controle over de WordPress Heartbeat API over te nemen.

 • Defer JS loading – helpt je bij het verwijderen van de beroemde waarschuwing “Eliminate render-blocking resources” in Google PageSpeed ​​Insights.

 • Lazy loading voor afbeeldingen – versnelt je website door bepaalde media-inhoud pas te laden zodra deze de viewport (het scherm) van de bezoeker binnenkomt. Eigenlijk laadt jouw website pas afbeeldingen en/of video’s als dit echt nodig is.

 • Minificatie (minification) – verkleint de code van jouw website door onnodige inhoud, zoals whitespaces, te verwijderen zonder de functionaliteit van de code te wijzigen.

 • Bestanden combineren (concatenation) – doet wat het zegt! Deze functie combineert meerdere bestanden (bijv. CSS-bestanden) tot één bestand.

 • Eenvoudige CDN integratie – helpt je verbinding te maken met CDN’s (Content Delivery Networks) zoals Cloudflare, of je kunt de officiële CDN-service van WP Rocket gebruiken.

 • Importeren / exporteren – importeer of exporteer met één druk op de knop al je configuraties voor WP Rocket.

Cache Preloading

WP Rocket Review - Cache preloading

Wat is preloading (voorladen) van cache? Wanneer je cache gebruikt, moet je meestal wachten tot iemand een pagina bezoekt voordat de cache wordt ‘gebouwd’. Ik leg dit hier verder uit.

Met cache preloading wordt jouw cache echter opgebouwd, zelfs als die specifieke pagina niet is bezocht, waardoor jouw website sneller blijft!.

Het beste gedeelte? Het is mogelijk om dit allemaal te doen met slechts een enkele klik.

Cache uitsluiting

WP Rocket review - Cache uitsluiting

WP Rocket wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken interface voor het instellen van geavanceerde caching regels.

Dit maakt het gemakkelijk om plugins en scripts uit te sluiten die je niet in je cache wilt opnemen.

Je moet onthouden wanneer je caching plugins instelt, terwijl alles geweldig kan werken zonder aangepaste regels, maar soms configureer je jouw caching plugin en werkt jouw website niet correct.

In die gevallen kun je de geavanceerde caching regels gebruiken om een bepaalde plugin of een bepaald script uit te sluiten van cachen.

Database optimalisatie

WP Rocket bevat een gemakkelijke manier om je database op te schonen, na verloop van tijd bouwt je database zich op met nutteloze gegevens, revisions (herzieningen) van oude berichten en een heleboel andere dingen die je niet nodig hebt.

Het optimaliseren van je database in WP Rocket is net zo eenvoudig als het aanvinken van de vakjes en vervolgens naar beneden scrollen op de pagina en op de knop “Optimize” klikken.

Hoewel het eenvoudig is om je database te optimaliseren, moet je altijd de nodige voorzorgsmaatregelen nemen, waaronder het maken van een back-up van je database voordat je de database optimalisatie uitvoert.

Uitgebreide documentatie

WP Rocket heeft niet alleen toonaangevende ondersteuning, maar ook een uitgebreide hoeveelheid documentatie die allemaal direct beschikbaar is in de plugin, klaar om te doorzoeken.

Dit maakt het snel en gemakkelijk om de antwoorden te vinden die je nodig hebt, zonder ooit de WordPress admin te verlaten.

WP Rocket prijzen

WP Rocket Review - Prijzen

WP Rocket is niet zoals de meeste andere plugins, de meeste plugins bieden een gratis versie, meestal met een beperkte lijst aan functies en beperkte ondersteuning, en bieden vervolgens een betaalde versie aan in de vorm van een “Pro-versie” met extra functionaliteit en speciale ondersteuning.

WP Rocket wist echter dat caching een complex beest is en dat mensen veel ondersteuning nodig hebben, en zonder uitstekende ondersteuning kun je geen uitstekende caching plugin maken, en dat kost geld.

Dus WP Rocket is alleen premium, hier is hoe de prijzen uiteenvallen:

 • $ 49 voor één website.
 • $ 99 voor 3 websites.
 • $ 249 voor een onbeperkt aantal websites.

Alle licenties zijn inclusief ondersteuning en updates voor 1 jaar vanaf de datum van aankoop, en daarna kunt je jouw licentie verlengen met 30% korting na het eerste jaar zodat je nog steeds de nieuwste updates kunt blijven ontvangen!.

WP Rocket biedt ook een restitutiebeleid van 14 dagen, voor het geval je niet tevreden bent met de plugin.

waarom WP Rocket gebruiken in plaats van een gratis caching plugin?

De belangrijkste reden is zonder twijfel de ondersteuning, hoewel je misschien enkele negatieve meningen kunt vinden over ondersteuning ervaringen met WP Rocket, de algehele ervaring is uitstekend, en dat is altijd zo geweest in mijn interacties met hun ondersteuningsteam.

Sterker nog, meer dan 93% van hun klanten beoordelen hun ondersteuning als geweldig. En als je negatieve recensies hoort over de ondersteuning van caching plugins, moet je dat met een korreltje zout nemen. Caching is ingewikkeld en het kan wat vallen en opstaan ​​kosten om het perfect in te stellen, maar met WP Rocket is dat gemakkelijker dan ooit.

Je zult ook merken dat WP Rocket, in tegenstelling tot veel gratis caching plugins, consistente updates uitgeeft, en dat ze altijd werken aan het verbeteren van de plugin en de functies eromheen, waarbij bugs en problemen veel sneller worden verholpen dan de meeste gratis caching plugins .

Nu is het de moeite waard erop te wijzen dat WP Rocket een geweldige plugin is, en het is absoluut mijn favoriet en de caching plugin die ik voor mijn klanten installeer. Toch zijn er ook goede gratis opties, en als je een beperkt budget hebt, is een gratis alternatief zoals WP Fastest Cache of WP Super Cache een goede keuze.

Ik heb een aparte blog geschreven over mijn favoriete caching plugins voor WordPress, klik hier!

wat zijn de voordelen van WP Rocket?

Een verbluffend mooie gebruikersinterface vormt de kern van de plugin, kijk hier eens naar:

WP Rocket Review - Dashboard

Zonder twijfel een van de best uitziende user interfaces van een WordPress plugin ooit.

Support – Als premium plugin biedt WP Rocket jou toegewijde ondersteuning om je te helpen de plugin te gebruiken en op jouw site te configureren. Zoals al benoemd is een beoordeling 93% erg hoog, zeker in de WordPress wereld!

Gebruiksgemak – WP Rocket is ongetwijfeld een van de gemakkelijkst te gebruiken caching plugins voor WordPress. Het stelt onmiddellijk een reeks verbeteringen in terwijl je het activeert, en vervolgens kan het in minder dan 10 minuten worden geconfigureerd, zoals ik je hierboven heb laten zien.

Functieset – Naast het afhandelen van pagina caching en andere basis optimalisaties, biedt WP Rocket enkele unieke functies die je niet zult vinden in andere WordPress performance plugins. Deze functies kunnen de prestaties van jouw website aanzienlijk verbeteren.

minpunten van WP Rocket?

Uit mijn persoonlijke ervaring met WP Rocket ben ik geen negatieve punten tegengekomen. Als ik iets negatiefs zou moeten zeggen, zou het zijn dat de prijs alleen premium is.

Als je je zorgen maakt over de prijs, is WP Fastest Cache of WP Super Cache een van mijn favoriete gratis alternatieven.

Afgezien hiervan zijn er naar mijn mening geen nadelen aan WP Rocket.

Conclusie

Eerlijk gezegd, als je een klein budget hebt, denk ik dat het mogelijk is om een ​​stapel gratis plugins in elkaar te flansen waarmee je vrijwel dezelfde functionaliteit krijgt als WP Rocket. Misschien niet alles. Maar redelijk dichtbij.

Je kunt absoluut een snel ladende WordPress website maken met alleen gratis tools, dus ik wil je zeker niet laten concluderen dat je WP Rocket moet gebruiken om een ​​snelle website te krijgen.

Maar dit is wat ik denk dat het betalen van die $ 49 je oplevert (en waarom WP Rocket zo succesvol is):

Gemak – Alles zit onder één dak en is gemakkelijk toegankelijk en te configureren, terwijl als je je eigen stapel aan gratis plugins zou bouwen, je constant heen en weer zou stuiteren tussen verschillende plugins.

Compatibiliteit – Omdat WP Rocket een enkele samenhangende plugin is, kun je er zeker van zijn dat geen van de functies elkaar zal hinderen. Als je probeert verschillende plugins op elkaar te stapelen, kun je snel compatibiliteitsproblemen krijgen.

Ondersteuning – Als je kiest voor gratis plugins, krijg je ofwel geen of zeer beperkte ondersteuning. Met iets dat zo gecompliceerd is als performance, is het de moeite waard om af en toe een expert te hebben om mee te praten.

Updates – Omdat WP Rocket een premium plugin is, kun je er zekerder op zijn dat het regelmatig updates zal blijven uitgeven omdat er een financiële stimulans is voor de ontwikkelaars om dit te doen (hoewel om eerlijk te zijn, veel gratis plugins geven ook regelmatig updates uit).

Dus – ja, je kunt een snel ladende website krijgen met de gratis opties, en veel mensen doen dat. Maar als het betalen van $ 49 voor die voordelen een goede investering voor je lijkt, dan denk ik dat WP Rocket een geweldig product is dat erin slaagt je heel veel functionaliteit te bieden terwijl het toch beginners vriendelijk blijft.

Tijd is immers geld. Dus als het gebruiksgemak en het gemak van WP Rocket je een paar uur aan haren trekken bespaart en je een snellere website oplevert, denk ik dat de prijs redelijk is.

Heb je nog vragen over WP Rocket of mijn WP Rocket review? Laat het mij dan weten in de reacties.

Hulp nodig met je website, of liever de hele website uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij jouw website, of wil je toch liever je hele website uitbesteden? Neem dan contact met mij op! Dan gaan we samen de uitdaging aan om voor jou een toekomstbestendige, efficiënte website te bouwen!

Wordpress caching, de ultieme gids voor beginners en gevorderden thumbnail
Vorige blog

WordPress caching, de ultieme gids voor beginners en gevorderden!

Volgende blog

Hoe stel je WooCommerce in? – Stap voor stap tutorial voor beginners!

Hoe stel je WooCommerce in thumbnail
Cookies
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
accepteren meer info